Националният селекционер на България Станимир Стоилов даде последната си пресконференция преди съботната световна квалификация с Ейре.

Мъри първо отговори на въпросите на колегите от Ейре, след което продължи с брифинга.

“България ще играе само за победа. Знаем, че Ирландия ще търси само положителен резултат, но се надявам ние да сме по-добри и да спечелим. Двата тима играят с доста дух, желание и добра тактическа дисциплина. Не живеем в заблуда, че мачът тук ще бъде по-лесен от този в Дъблин”, бяха първите думи на Стоилов.

“Много е важно как ще играем като колектив. Ако чакаме Бербатов сам да реши нещата, няма да стане. Няма такъв футболист в света, който може сам да се справи с всички проблеми и противници. За нас е важно колективните действия, за да може да изпъкне класата на Бербатов. В последните години прекалено много се поставя под напрежение самия футболист. Моята задача като треньор и на всички момчета е да играят колективно и на базата на тази игра, да изпъкнат футболисти като Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров. След като искаш да се класираш на световно първенство, трябва да имаш първо добър отбор, а след това отделни единици”, продължи селекционерът ни.

-Г-н Стоилов, Станислав Ангелов готов ли е за мача?
-За жалост все още не е, не мога да кажа твърдо дали ще вземе участие, затова не съм готов с титулярния състав. Мишо Венков отпада за двубоя, получи контузия на вчерашната тренировка.
-Имате ли готов вариант, ако Пелето не играе и колко са въпросителните около състава?
-Проблемът е само дали Станислав Ангелов ще вземе участие в срещата. След като стане ясно, ще определя халфовата линия.

-Билетите свършват за мача, на какво отдавате този интерес от страна на феновете?
-Първо е важността на мача. В последните 1-2 срещи малко повишихме игровия си облик и донесохме радост на хората. Този интерес на привържениците към националния отбор задължава футболистите и мен като треньор в събота да се представим на максимума на възможностите. Играчите трябва да отговорят на обичта на хората с желание, всеки един от тях е задължен да играе като част от този колектив, да играе за България. Смятам, че ако това се случи, имаме големи шансове да спечелим. Дори и да не спечелим, хората трябва да останат доволни.

-Ако Станислав Ангелов не бъде готов, ще повикате ли нов играч?
-Не, групата ще остане от 18 футболисти.

-На една от последните тренировки Ивелин Попов ви даде пари, по какъв повод бе това?
-Подкуп за треньора (смее се).
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ