Треньорът на Черноморец Димитър Димитров-Херо обяви, че е поканил Станимир Стоилов да води отбора, докато той се лекува. Мъри обаче бави отговора си и още не е дал дума, че е навит да поеме "акулите". Както е известно, пред Стоилов има вариант да се завърне в "Левски" и може би заради това спецът иска да изчака вечното дерби на "сините" утре с ЦСКА, след което донякъде ще стане ясно бъдещето му.

"С Мъри сме приятели. Коментирахме да си помогнем, докато се лекувам, но той също има проблеми с Анортозис и не мога да кажа дали ще стане треньор на Черноморец. Идеята беше моя, аз го поканих", каза Херо, който няма да има възможността да бъде близо до отбора си в последните четири кръга от есенния дял на шампионата заради лечението, на което трябва да се подлага в Австрия. Въпреки това Димитров ще продължи да бъде старши треньор на Черноморец, а в негово отсъствие функциите му на този етап ще изпълняват помощниците Петър Колев и Георги Чиликов.

Херо сподели след победата с 1:0 над Миньор (Перник), че успехът е бил изстрадан, но със сигурност заслужен.

"Липсата на градивни футболисти се усети. Отсъствието на Кишишев и Цонков повлия на организацията на играта в средата на терена. Липсваха агресивни действия от страна на нападателите, което улесни бранителите на Миньор", коментира Херо.

"Не се получи добър мач за нашия отбор, на фона на игрите ни от предишните двубои. Липсваха ни идеи, положения и в градивен елемент бяхме доста под нивото си. Все пак смятам, че макар и труден, успехът ни е заслужен", каза още спецът.