Националният селекционер на България Станимир Стоилов няма да разчита на Александър Тунчев и Велизар Димитров за световните квалификации с Черна гора (на 5 септември в София) и с Италия (на 9 септември) в Торино.

Мъри обяви 14 футболисти, играещи в чужбина, на които са изпратени повиквателни. С оглед на наказаните и застрашените от наказание играчи групата, която ще се събере на лагер на 31 август, ще наброява 22-ма или 23-ма футболисти, като до края на тази седмица ще бъде попълнена с играчи от "А" група.

Както и за контролата с Латвия (1:0), Стоилов отново повика двамата български вратари, играещи зад граница - Димитър Иванков (Бурсаспор) и Николай Михайлов (Твенте). Това значи, че и този път Мъри ще остави Георги Петков от Левски вън от "А" тима.

Странно е отсъствието на Велизар Димитров, който демонстрира отлична форма напоследък. Както е известно, в четвъртък Вили спаси Металург (Донецк) от издънка у дома срещу Аустрия (Виена), вкарвайки за крайното 2:2 в първата среща от плейофите за влизане в групите на Лига Европа. Вчера пък той се разписа при шампионатната победа с 3:0 над Металург (Запорожие).

Липсата на повиквателна за Тунчев донякъде е обяснима, тъй като той не е във форма, след като няколко месеца бе извън терените заради контузия. В събота българският защитник бе сред резервите на Лестър при победата с 1:0 над Барнзли в мач от четвъртия кръг на Чемпиъншип, но не получи шанс за изява.  /БЛИЦ

Играещите в чуждестранни клубове, които Мъри повика за мачовете с Черна гора и Италия:
Вратари: Димитър Иванков (Бурсаспор, Турция), Николай Михайлов (Твенте, Холандия)
Защитници: Станислав Манолев (ПСВ Айндховен, Холандия), Илиян Стоянов (Санфрече Хирошима, Япония)
Халфове: Чавдар Янков (Дуисбург, Германия), Станислав Ангелов (Енерги, Германия), Стилиян Петров (Астън Вила, Англия), Благой Георгиев (Терек, Русия), Димитър Телкийски (Амкар, Русия)
Нападатели: Димитър Бербатов (Манчестър Юнайтед, Англия), Валери Божинов (Парма, Италия), Мартин Петров (Манчестър Сити, Англия), Димитър Рангелов (Борусия Дортмунд, Германия), Валери Домовчийски (Херта, Германия)