Станимир Стоилов не е в "Левски" заради политически игри. Извелият Астана до шампионската титла в Казахстан специалист от няколко дни е в България. Мъри  заяви пред ТV7, че собственикът на "Ботев" (Пловдив) Цветан Василев не му е позволил да напусне клуба в посока стадион "Георги Аспарухов" през лятото заради причини, които не са спортно-технически.

На въпрос дали политически игри не са му позволили да се завърне в любимия "Левски", Стоилов отговори: "Да, това е едната причина, а другата беше постъпка на Тодор Батков, която не мога да се правя, че не я виждам."

"Не за първи път завръщането ми на "Герена" е стопирано заради политически игри. А и заради неизвестността да знаеш кой командва - кой е царя, кой пъдаря, както се казва", добави Стоилов.

"Надявам се политиците да се опитат да направят държава, както и да помагат за намирането на спонсори", каза още треньорът на Астана.

Според Стоилов, за да започне "Левски" да постига отново успехи ръководителите в клуба не трябва да се подават на натиска от Тодор Батков и трябва да бъде направена добра организация в отбора.