"Очаквам Литекс да играе добре и да спечели Суперкупата на България", заяви наставникът на "оранжевите" Станимир Стоилов, който утре от 20:30 часа извежда избраниците си срещу Левски на Националния стадион "Васил Левски".

"Ще е смешно, ако самите ние не си поставим за цел да спечелим, след като се играе само един мач и то финален. Така че ние сме задължени да бием. Още повече този трофей липсва във витрината на Литекс", добави пред "Гонг" Станимир Стоилов.

"Все още не може да се каже дали сме готови за финала, защото в контролите е едно да играеш добре, друго е в официален мач където се играе под напрежение. След мача за Суперкупата и след като започне първенството, ще видим доколко сме се подготвили. Все още имам малки проблеми със състава, но се надявам до мача утре всичко да е изчистено", каза още Мъри.

"Не виждам с какво могат да се изненадат Литекс и Левски. Така че в този мач е важно и двата отбора да покажат добър футбол, и който повече заслужава да спечели. В последните два мача загубих от Левски, което не е много приятно. Затова сега ще направим всичко възможно да спечелим. Всички футболисти на Левски са добри и фактът, че може да излязат с част от резервите, не бива да ни успокоява. Напротив – трябва да ни амбицира повече", сподели Стоилов.

Националният селекционер коментира и трансфера на Станислав Манолев в холандския гранд ПСВ Айндховен. "Факт е, че ще ни липсва. Той е един от основните ни футболисти. Даваше разликата, особено когато отборът трябваше да атакува по-масирано. Но пък аз съм изключително щастлив от този трансфер. Все пак български футболист и мой играч за пореден път успя да премине в голям отбор. Това е оценка не само за моята работа, но и за работата в целия клуб. Станислав си заслужи този трансфер, а Литекс като клуб също заслужи да има представител на такова високо ниво", коментира Мъри.

"Естествено, че ме ласкае фактът, че докато аз бях треньор в Левски, бяха продадени Ники Михайлов в Ливърпул, Валери Домовчийски в Херта, Наско Курдов в Леверкузен. Тук трябва да прибавим и трансфера на Ричард в Русия, който пък бе продаден за сериозна сума. Не всеки ден се случва да продадем играчи в клубове от толкова високо ниво. Изключително съм щастлив, че мои играчи намират място в сериозни европейски клубове", завърши бившият наставник на Левски. /БЛИЦ