Треньорът на “Ботев” (Пловдив) Станимир Стоилов обясни какво се случва в клуба по време на подготовката му в Кипър.

“При нас всичко е скромно, но от сърце. Ако ни трябват футболисти, предполагам, че собственикът ще ги осигури. Потенциала на отбора е добър. Имаме нужда от време и работа, и ще видим на кои позиции трябва да се подсилим. Но няма да прибързваме”, коментира Стоилов в предаването “Пред банята” на ТВ7.

Естествено Мъри не се притесни да отговори и на въпроса, дали ще успее да наложи правилния футбол в пловдивския тим.

“Всичко зависи от това, как футболистите ще възприемат идеите, и как ние треньорите ще им ги предадем. Надявам се бързо да се случи, ако има търпение, ще се случи. Ако няма, такава е съдбата на треньорите, ще е загуба за целия клуб. Смятам, че трябва да се дава шанс на хората, които работят добре. Надявам се да се случват нещата по-бързо“, обясни Стоилов.

Той не подмина и темата с новия стадион на “Ботев” и събарянето на стадион “Георги Аспарухов”.

“За стадион “Христо Ботев” се изчаква концесията. Първо трябва да се реши този въпрос, а след това ще започне строежът на стадиона. Чувам, и продължавам да чувам хора, които продължават да казват – защо им е автобус, трябват футболисти, но това е начинът. “Георги Аспарухов” е място, където съм играл дълги години, и когато го събориха в мен нещо трепна. Но аз съм радостен, защото така може да се направи нещо ново и добро“, завърши наставникът на “Ботев”.