Селекционерът на националния отбор Станимир Стоилов обяви имената на 13 футболисти, играещи в чуждестранни клубове, на които ще разчита за приятелския мач с Латвия. Двубоят ще се играе на Националния стадион "Васил Левски" на 12 август. Допълнително през следващата седмица ще бъдат повикани и петима играчи от "А" група.

Героят за Левски при снощното гостуване на ФК Баку (0:0) - Георги Петков, изненадващо не попадна сред избраниците на Станимир Стоилов. Напоследък Мъри предпочита Николай Михайлов пред далеч по-опитния Петков. Синът на Борислав Михайлов и страж на холандския Твенте заедно с Димитър Иванков са повиканите вратари за контролата с Латвия.

Извън сметките на Стоилов е и Валентин Илиев. Централният бранител на Терек (Грозни) играе на висота в последните мачове на руския клуб, като дори вкара важни попадения в последните два двубоя.

След като се възстанови от тежка контузия в коляното Александър Тунчев отново е част от "А" тима. Заради завръщането му без повиквателна за контролата с Латвия остана Игор Томашич. Извън избраниците на Мъри е и Димитър Макриев, който предпочете да остане в Израел и да играе за местния Ашдод, вместо да облече екипа на Левски.

Направилият трансфер в Амкар (Перм) Димитър Телкийски, както и контузеният футболист на Металург (Донецк) Велизар Димитров и Илиян Стоянов, също са без повиквателни. /БЛИЦ

Националите, играещи в чуждестранни клубове, на които Стоилов прати повиквателни за контролата с Латвия:
1.Димитър Иванков (Бурсаспор, Тур)
2.Николай Михайлов (Твенте, Хол)
3.Станислав Манолев (ПСВ Айндховен, Хол)
4.Александър Тунчев (Лестър, Анг)
5.Станислав Ангелов (Енерги, Гер)
6.Чавдар Янков (Дуисбург, Гер)
7.Стилиян Петров (Астън Вила, Анг)
8.Благой Георгиев (Терек, Рус)
9.Димитър Бербатов (Манчестър Юнайтед, Анг)
10.Димитър Рангелов (Борусия Дортмунд, Гер)
11.Валери Домовчийски (Херта, Гер)
12.Мартин Петров (Манчестър Сити, Анг)
13.Валери Божинов (Парма, Ит)