Треньорските величия на съвременния футбол Гуус Хидинк и Фабио Капело ще обучават селекционера на националния отбор Станимир Стоилов как да извади тима от кризата, в която се намира, пише "Меридиан Мач". Мъри е получил покана за престижна конференция в беларуската столица Минск, която ще се проведе от понеделник до петък. На нея ще присъстват само тесен кръг от елитни треньори, а лектори ще бъдат именно Капело и Хидинк. Събитието е под егидата на УЕФА. От БФС обясниха, че с поканата към Стоилов от европейската централа оказва висока чест за Мъри и родния футбол.

Треньорската конференция ще бъде водена от Анди Роксбърг, който е дългогодишен отговорник за тактическото развитие на футбола към европейската централа. Той също ще изнесе лекция.

Интересно е да се отбележи, че Стоилов положи основите на своята треньорска кариера след като изкара стаж при друг голям специалист в лицето на Франк Рийкард. Още преди да поеме Левски през лятото на 2004 година, Мъри изкара близо две седмици на "Ноу Камп" за да наблюдава работата на холандския треньор в Барселона./БЛИЦ