Треньорът на "Ботев" (Пловдив) Станимир Стоилов не пропусна и днес да засегне темата с Иван Вуцов, който постоянно го критикува. При гостуването си в Актуално студио "Дерби" Мъри продължи с пълна сила конфликта между себе си и бившия ръководител на българския футбол. Стоилов обвини Вуцов за краха на "Левски" след страхотния европоход през 2006 година и разпада на традиционни футболни центрове като Благоевград и Дупница.

"Бях наясно, че в деня, в който кажа моето мнение за г-н Вуцов, срещу мен ще последват отговорите на цялата негова кохорта. Последните години, в които беше в управата на българския футбол, той беше с химикала и решаваше кой ще се качи на самолета с националите и кой не. Чух го да казва „Аз съм пенсионер”, но като си пенсионер, дръж се на ниво като Васил Методиев. Да сте видяли Шпайдела да говори за футбол, след като каза, че е пенсионер", заяви Стоилов.

"Г-н Вуцов беше ръководител на българския футбол в най-добрия период от 1995 година до 2000 и някоя. Той редовно пита защо се развалили центрове на футбола като Благоевград, Плевен и Марек (Дупница), където и Байерн имаше страх. Ами развалиха се, защото се решаваше кой да е треньор в тези школи от офиса на „Кърниградска”. От такива съветници като него полза няма. "Левски" щеше да спечели 100 милиона от участия в евротурнирите и нямаше да има проблеми сега с построяване на новия Сектор "А", ако се развиваше. А той пак се върна като съветник, което беше върхът. Аз ще продължавам да му казвам истината на Вуцов. Пенсионерите си гледат спокойствието, а не дават съвети за футбол", продължи Мъри.

"Никога в моите критики не съм обиждал някой и не съм слагал епитети. Да, когато Илиан Илиев беше треньор, аз казах, че трябва "Левски" да подобри играта си. Нищо друго не съм казал. Няма нищо лошо да говориш, ако не ти харесва нещо", добави наставникът на "Ботев" (Пловдив).