Треньорът на “Ботев” (Пловдив) Станимир Стоилов изрази съжалението си, че тимът му ще приеме Черно море при закрити врати. “Канарчетата” бяха наказани за един мач без публика заради инциденти с феновете по време на двубоя с “Левски” (2:0) и ще изтърпят санкцията именно срещу варненци.

“Това е третият път в кариерата ми, в които ще водя отбор пред празни трибуни и усещането е много неприятно. Мач без публика не е мач. Подобни наказания не трябва да съществуват. По добре е да има парични глоби, а не заради няколко човека да страдат всички фенове. Тази санкция е прекалено тежка. Без атмосферата на стадиона все едно посрещаме съперника на един крак”, коментира Стоилов.

Мъри се изказа изключително ласкаво за Черно море.

“Съперникът израства от мач на мач и определено ще ни бъде трудно срещу варненци, но мен повече ме интересува как ще се представим ние. Аз вярвам в професионализма на моите футболисти. Убеден съм, че ще покажат характер и ще играем за победа”, завърши Мъри.

От състава на пловдивчани заради контузия отпада централният защитник Асен Караславов. Спрокел пък до последно ще е под въпрос.