Босът на ЦСКА Димитър Борисов обеща, че Абел Анисе идва при нас. Това заяви треньорът на "Ботев" (Пловдив) Станимир Стоилов на днешната си пресконференция след първото занимание, с което се даде начало на лятната подготовка на тима.

Както е известно, Анисе е желан от Стоилов, който се похвали, че ръководствата на ЦСКА и "канарчетата" вече са се разбрали.

На брифинга си Мъри заяви, че целта на "Ботев" за новия сезон е участие в Лига Европа. Стоилов добави, че няма интерес към освободения от ЦСКА Апостол Попов.

"Целта на "Ботев" е Лига Европа през новия сезон. По-важното е подобряване на играта. Футболистите трябва да са професионалисти на терена и извън него. Нямаме интерес към Апостол Попов. Що се отнася до Анисе, двете ръководства са се срещнали и има постигната договорка, обещание на Димитър Борисов. Надявам се да си го спази", сподели Стоилов.

"Няма да бързаме с привличането на нови футболисти. Колкото повече гледаме предлаганите ни, толкова повече си харесваме тези, които имаме в момента. Като цяло съм доволен от предния сезон", каза още треньорът на "Ботев".

Мъри говори и за новия формат на "А" група: "След декември, когато започнат плейофите, ще бъде най-тежко. Играл съм в такъв формат, бил съм и треньор и знам за какво става въпрос."