Националният ни селекционер Станимир Стоилов коментира със спокойствие програмата за квалификациите за европейското първенство през 2012 година. Нашите тръгват с гостуване на Англия на “Уембли” на 3 септември.

“Не мога да кажа дали е добра или лоша програмата. Трябва да изиграем квалификациите. Ако се класираме, значи е добра. Вярно е, че Англия ще участва на световното първенство, ще са малко по-назад в подготовката. Англия обаче си е Англия и е била фаворит в каквито и да е квалификации и мачове. По-важното е как ще се представим ние. Ако играем стабилно и печелим точки, няма да има проблеми. През септември догодина имаме два трудни мача – срещу Швейцария Англия, но не може всичко да е лесно”, каза Стоилов.

“Няма за какво да съжаляваме, че не се разбрахме. Такъв е късметът. Нито съм повече нито по-малко оптимист, след като стана ясна програмата. Продължават да си висят нашите проблеми в играта. След като ги оправим, тогава ще съм по-оптимист.

Станимир Стоилов коментира и мачовете в родната “А” група: “Първенството става доста по-интересно, но се надявам да се повиши класата и качеството на отборите. Неприятен инцидент в Мездра, който не трябва да се случва на терените. Има си органи, които ще вземат мерки, за да не се получават такива неща.

Да ви кажа честно, Левски и ЦСКА не могат да бъдат никога слаби, така че, определението, че предстои най-слабото Вечно дерби, не е много точно. Двата отбора са като сол и пипер за българския футбол. Надявам се да изиграят качествен двубой и по-добрият да победи”, завърши Мъри./БЛИЦ