Станимир Стоилов за пореден път сподели, че сърцето му принадлежи на "Левски" и е готов отново да работи на "Герена". Както е известно, Мъри се раздели с кипърския Анортозис и в момента е без отбор.

"Във футбола има напрежение, но не и нерви. За мен нямаше голяма драма, че напускам Анортозис. От два месеца знаех какво ще се случи след напускането на стария президент. Работата смятам, че я свършихме добре, създадохме доверие. Кипър е една държава, където си струва да се работи. Има база, терени, всичко", коментира в студиото на Спортно шоу "Гонг" Станимир Стоилов.

"Много приятели ми се обаждат, работи ми се. Сега имам някои дребни неща да реша с Анортозис... юридически, иначе имам документ, че договорът ми е разтрогнат по вина на клуба. Нормално е да се ослушвам, за да взема правилно решение как да продължа кариерата си. За да се хванеш с българския футбол, трябва да има сериозен проект, а не да се работи на парче. Никой не ми е звънял - нито от един отбор. Провел съм приятелски разговори с футболни хора. Всички отбори си имат треньори, националният няма, но това не е моментът да мисля за националния отбор, пък и не съм сигурен, че някой си мисли за мен там", каза Мъри, който бе попитан дали още мисли за "Левски" - "След като съм играл там 9 години и 4 години съм бил треньор, нормално сърцето да ми е там."

"Във всеки клуб съм работил с голямо сърце и голямо желание. И съм давал най-доброто от себе си. Срещал съм перфектно разбиране и съм бил щастлив през цялото си време в тези клубове. Докато бях в Кипър не гледах българското първенство. Сега за 1-2 седмици видях по 1-2 мача на повечето отбори. Има и светли лъчове, има и неща, където нищо не се е променило", продължи Стоилов.

"Винаги съм казвал, че винаги съм искал да бъда в "Левски" и съм работил с цялата си душа и сърце за "Левски". Оттук нататък всичко е въпрос на разговори и желание от двете страни. Важното е да има взаимно уважение. Хората ще очакват от нас да има резултати, не мога да работя половинчато. Но винаги съм казвал, че "Левски" е моят отбор", добави Мъри.

Относно слуховете, че е в лоши отношения с Тодор Батков, Георги Иванов и Наско Сираков, специалистът отговори: "Нямам нищо към никого. Имаме някакви взаимоотношения с Батков и няма нищо общо с работата в "Левски". Рано или късно ще се изчистят тези неща. Несериозно е, че не говоря с Гонзо. Със Сираков е ясно - ние сме добри приятели. Мога да работя с всеки, който може да помогне на "Левски". Според мен всеки клуб има нужда от всички свои кадри. Готов съм да работя, може би след Нова година. Ние сме хората, които създават продукта. Собствениците трябва да изберат хората, които най-добре ще им свършат работа. В Кипър собствениците се ангажират само, ако трябва да се добави бюджета", завърши спецът.