Записалият името си със златни букви в историята на "Левски" Станимир Стоилов сподели, че в отбора се усеща лек подем след идването на Николай Костов на треньорския пост. Бившият наставник на Металург (Донецк) дебютира с победа над Берое под Аязмото (2:1).

"Усети се подем в отбора. Имаше динамика в играта. "Левски" игра със самочувствие и контролира добре топката. Друг въпрос е, че този контрол най-често беше дълбоко в половината на "сините". Като изключим последните 15 минути, отборът се представи силно в защита. Играчите отпаднаха физически в края на срещата и това доведе до няколко добри положения за Берое. Твърде рано е да се дават генерални оценки за новата визия на отбора", коментира пред "Меридиан мач" Станимир Стоилов.

"Навярно е нямало човек, който да е очаквал "сините" да променят коренно играта си, като с магическа пръчка. Това няма как да стане. Магия няма. Отборът игра с ентусиазъм и значително по-добре контролираше топката в сравнение с предишните гостувания. Беше нормално Николай Костов да заложи на почти същия титулярен състав, който използва и Гонзо в мача с Локо (Пд). Това е оптималният избор", добави Мъри.