“Ботев” (Пловдив) освободи трети футболист през зимната пауза. След Борис Галчев и Костадин Дяков, договора си с клуба по взаимно съгласие прекрати и Бобан Грънчаров. Централният защитник бе отстранен от представителния тим след двубоя срещу Берое на 12 декември, а близо месец по-късно, на 9 януари, той официално се раздели с Ботев.

С жълто-черния екип националът на Македония записа 55 официални мача, като в нито един от тях той не е влизал на смяна или заменян. За сезон и половина Бобан Грънчаров успя да отбележи 4 гола - 3 за първенство и 1 в европейските клубни турнири. Бранителят записа на сметката си и 2 червени картона.

Както е известно, Бобан Грънчаров е трансферна цел на "Левски". Раздялата на македонеца означава, че той вече е свободен агент и поне няма да се налага на следващия му клуб да плаща трансферна сума. Грънчаров обаче има доста високи претенции за заплата, като според информацията иска около 180 хиляди евро на година. Ако намали изискванията си, е възможно да започне преговори с "Левски"./БЛИЦ

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА