Треньорът на "Ботев" (Пловдив) Станимир Стоилов коментира впечатленията си след контролната среща с УФА, завършила при резултат 2:2. Мъри призна, че е сгрешил с пускането в игра на Димитър Везалов, който се присъедини към тима само преди дни, след като беше освободен от "Левски". Именно прочулият се с автогола срещу Славия в края на миналия сезон бранител сгреши в края на днешния мач и така руснаците стигнаха до равенството.

"Изиграхме много добро първо полувреме, в което показахме посоката, в която трябва да развиваме отбора. През втората част, може би заради големия брой смени, се наруши организацията в играта", сподели Стоилов.

"Имаме още върху какво да работим особено в завършващата фаза. Създадохме доста положения, особено през първото полувреме, които трябваше да реализираме. Допуснахме съвсем елементарни индивидуални грешки, които доведоха до головете в нашата врата", каза спецът.

"Куртеан и Лукин се адаптират бързо към отбора и се вписват добре в стила на игра. За Везалов, Бенга и Доре все още е рано да говорим. Те тренират с нас едва от няколко дни и дори избързваме с пускането им за по 20-30 минути в тези контроли. С тях трябва още доста работа", добави наставникът на "Ботев" (Пловдив).

Третата контрола на "канарчетата" от лагера в Кипър е на 2 февруари - срещу полския Заглебие (Любин).

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА