Националният селекционер Станимир Стоилов е спасил от линч защитника на ЦСКА Кирил Котев на полувремето на квалификацията с Черна гора, спечелена от нашите с 4:1. Почти всички стари пушки от отбора начело със Стилиян Петров и Илиян Стоянов се нахвърлили върху бранителя заради грешките му през първата част. Мъри с помощта на Радостин Кишишев укротили гнева на тарторите, които били бесни на Котев, пише в днешния си брой вестник “Тема спорт”.

Станимир Стоилов изключително много държал на Котев в центъра на защитата, а и се надявал именно той да свърши работа при гостуването на Италия в сряда.

“Всички сте зле в защита, какво ви е виновен Котев”, креснал Мъри срещу Станислав Ангелов и Стилиян Петров. Той им дал пример за головата атака на Черна гора в началото на мача, когато Пелето и Манолев увиснаха, а Котев тръгна да ги подсигурява.

"Меридиан Мач" също акцентира върху колебливото представяне на Котев. Според изданието част от ръководството и играчите от националния тим са имали сериозни подозрения дали бранителят не ги бойкотира. Съмненията били, че футболистът на ЦСКА е действал по този начин от солидарност към съотборника си Иван Иванов, който отклони поканата от селекционера на младежите Иван Колев заради липсата на повиквателна за "А отбора./БЛИЦ