Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

За “Левски” победата над ЦСКА беше жизненоважна и е хубаво, че “сините” сложиха прът в колелото на “червенит”, заяви бившият национален селекционер Станимир Стоилов. Мъри беше гост на дискусионно студио "Дерби".
 
"Доволен съм от това, че “Левски” успя да спечели срещата. В това дерби единсвено важна е победата, а не да играеш по-добре. Беше жизнено важно за самочувствието на всички в “Левски” да спечелят, а това ще вдъхне малко увереност в самите играчи. Те играха със страст и желание, както и тези от ЦСКА. В началните минути по-силната част беше на трибуните, но феновете се подготвят доста време за този мач. На терена имаше дерби, но класата не е такава, каквато беше преди години. В този мач няма незаслужен победител. Най-важното е, че “Левски” спечели и успя да сложи прът в колелото на вечния противник. Треньорите трябва да променят много неща в играта на двата отбора и специално в изнасянето на топката. За “сините” се отличиха само двама футболисти, като единият беше вратарят Пламен Илиев, а другият изненадващо - Иво Иванов. Българите се представят по-добре в дербитата и трябва да бъде намалено привличането на чуждестранни футболисти", заяви Стоилов.
 
"Аз, като треньор, никога не съм си позволявал да коментирам съдийски решения. Сега мога да кажа, че Николай Йорданов се справи перфектно с дербито. Нямаше кой знае колко груби влизания и това е поведението, което те трябва да показват в такива мачове. Това повлия и на феновете, които показаха, че обичат своите отбори. За мен съдията се справи изненадващо добре. Той е свирил три или четири мача, когато бях треньор на “Левски” и не даде няколко дузпи за нас. Спорните положения в това дерби обаче бяха по-скоро опити за симулация, а не за завършване на атаката. Съдията се справи много добре", добави Мъри.
 
“Левски” не може без Европа и тези турнири са нужни, защото там са мачовете, които пълнят касата и стадионите. Лошото е, че вече сме отстъпили много от коефициента си и клубът е задължен да върне европейското лице на отбора. Всички други вътрешни борби са маловажни, в сравнение с това. Негативните резултати в последните години прави нас, фенове и журналисти, много нетърпеливи. Има една нетърпимост, с която нашите треньори и футболисти трябва да се справят. Трябва по най-бързия начин отборът да започне да печели", каза още Стоилов.