"Ботев" Пловдив приема ЦСКА днес от 14:00 часа на стадион "Христо Ботев" в мач от 20-тия кръг на "А" група. Двубоят е важен и за двата тима в борбата за челните места в първата седмица. Един срещу друг ще се изправят двама от най-добрите и доказани треньори у нас в последните години - Станимир Стоилов и Стойчо Младенов. Безспорно двамата са най-успешните наставници в клубния в последното десетилетие, Мъри с постиженията си в "Левски" и Стойчо - в ЦСКА (не пропускаме успехите на Димитър Димитров и Ферарио Спасов в Литекс, както и Ивайло Петев в Лудогорец).

Станимир Стоилов и Стойчо Младенов имат 4 сблъсъка помежду си. Първият е през 2004 година в началото на кариерата на Мъри в "Левски". Тогава той побеждава Литекс, който е воден от Стойчо Младенов в Ловеч в един от първите кръгове на шампионата. Следващите два мача между треньорите са дербитата "Левски" - ЦСКА. Любопитното е, че Стоилов и Младенов имат само два мача начело на "сини" и "червени", като се има предвид дългият им престой в двата гранда.

Първият мач е спечелен от Станимир Стоилов през пролетта на 2007 година. Стойчо Младенов е сменил Пламен Марков през март, а през април е Вечното дерби. То е спечелено от "Левски" с 1:0, който впоследствие става шампион. Преди мача "сините" са с 51 точки, ЦСКА и Локомотив София са с по 48. В крайното класиране "сините" ликуват със 77 точки, ЦСКА остава втори със 72, а "железничарите" са трети със същия актив.

Стойчо Младенов си взима поправителния изпит през есента на 2007 година. С гол на Фелипе Машадо ЦСКА побеждава с 1:0 и крачи уверено към 31-ата титла. Преди пролетното дерби през 2008-ма обаче Станимир Стоилов и Наско Сираков са уволнени от Тодор Батков. След поредица слаби резултати "синята приказка", която двамата разказваха дълго време на "Герена" приключи. Така Велислав Вуцов дебютира срещу Стойчо Младенов в дербито, завършило 1:1.

Впоследствие Станимир Стоилов беше национален селекционер, работи в Кипър и не водеше клубен отбор у нас. Едва тази есен той отново се изправи срещу Стойчо Младенов, но вече като треньор на "Ботев" (Пловдив). ЦСКА и "канарчетата" направиха равенство 0:0 на 1 септември на стадион "Българска армия".

Сезон 2004/05
Литекс - "Левски" 0:1
Треньор на Литекс: Стойчо Младенов; Треньор на "Левски": Станимир Стоилов

Пролет 2007
7 април 2007 година
ЦСКА - "Левски" 0:1
0:1 Христо Йовов (19)

Сезон 2007/08
2 декември 2007 година
"Левски" - ЦСКА 0:1
0:1 Фелипе Машадо (13)

Сезон 2013/14
1 септември 2013 година

ЦСКА - "Ботев" Пловдив 0:0