Старши треньорът на Литекс и национален селекционер на България Станимир Стоилов изрази задоволството си, че за мача с Ейре, освен проблемните Ивелин Попов и Димитър Рангелов, другите футболисти навлизат в добра спортна форма.

"През тази и миналата седмица имах по-голяма възможност да наблюдавам представянето на националите, особено на тези в България. Като изключим проблемните Попов и Рангелов, радвам се, че другите играчи са добре. Мартин Петров и Валери Божинов набират скорост. Играят за втория отбор на Манчестър Сити, ако натрупат повече минути за първия тим ще е още по-добре. Те са доказани футболисти, в това няма спор", каза Стоилов.

"Гледам какво правят част от ирландските национали, но по-важното е нашето представяне", добави Мъри.

Наставникът на "оранжевите" си пожела победа над Беласица в предстоящия мач между двата отбора в "А" група, като коментира и състоянието на футбола в българския елит. "Нивото на играта тази година в България е по-добро. Все пак трябва да го повишим още, ако искаме да отговорим на европейските стандарти. Литекс има възможност да спечели Купата на страната, да се пребори за третото място, след това ще мисля за националния отбор. В Ловеч се работи постоянно, работим по селекцията и по всичко останало. Процесът се извършва целогодишно, не е моментно нещо", каза Стоилов, който коментира и късата пауза за футболистите от "А" група между края на настоящата и следващата кампании.

"Като клубен треньор мога да кажа, че е по-добре, че няма да има дълга пауза. Отборите ще спестят по някой лев от подготовки. Ако почивката бе само от 15-20 дни щеше да е още по-добре. Ставаме като Испания и Италия, където се почива по 10 дни около Коледа", коментира още пред "Гонг" Станимир Стоилов.

"В последният кръг ще има завързани мачове, но ще има и такива, в които отборите няма да има за какво да играят и вече ще мислят за почивка. Вярвам, че Литекс ще бъде в Европа. С тази игра, която показахме, заслужаваме да играем в европейските турнири. Трябва да докажем качествата си на терена", завърши Мъри. /БЛИЦ