Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Бившият селекционер на националния отбор на България Станимир Стоилов декларира подкрепата си към благодетеля на Литекс Гриша Ганчев. Както е известно, благодетелят на ловчанлии и синът му Данаил имат проблеми с правосъдието след акция “Захар”. Първи Христо Стоичков призова за по-внимателно отношение на държавата към Гриша Ганчев.

“За престоя си в Ловеч и за Гриша Ганчев мога да кажа само хубави неща. Той беше изключително коректен към мен. Създал е перфектни условия за развитие на всеки треньор, футболист и отбор. Смятам, че при това, което се случва с Литекс, държавата трябва да подходи внимателно в този случай. Ганчев е човек, който много години прави бизнес в България и според мен заслужава повече уважение и признание. Да не забравяме, че в условия на криза построи завод за автомобили. През последните 15 години базите се рушаха, а той построй нов модерен стадион, изгради нови терени и уникален пансион за местните деца от школата. Ловеч е едно от малкото места в България, където се инвестира истински и всяка година се прави по нещо ново. Няма как да кажем така с лека ръка - край. Ганчев е имал заслуга на много места да се чува химнът ни. Ако е допуснал грешка - нека го санкционират. Но не трябва да бъдем жестоки и да искаме да го смачкаме", заяви Мъри в интервю пред “Меридиан Мач”.

Мъри коментира за пореден път и пропадналата възможност да се върне в “Левски”. "Клубът не ме искаше достатъчно и много съжалявам за това. Ако ръководството имаше достатъчно желание да ме привлече, щяхме да намерим решение. Най-точното обяснение за нещата даде наскоро Гонзо. Той каза, че никога не съм бил вариант номер 1 за тима. Името ми беше спрягано само, за да се хвърли прах в очите на феновете и медиите. Същевременно Иво Тонев казваше, че аз съм най-подходящият вариант. Вие ми кажете къде е истината?", недоумява Мъри.

“Желая успех на новия треньор Илиан Илиев. Дано направи това, което му се иска и както го мисли. Както преди, така и сега винаги е имал и ще има един приятел в мое лице. Но избягвам да го коментирам и да му давам съвети на тема "Левски", за да няма излишни спекулации и да не се интерпретират думите ми", завършва Стоилов./БЛИЦ