Наставникът на “Ботев” (Пловдив) Станимир Стоилов даде пресконференция преди домакинството на Литекс, което е утре от 15:45 часа.

“Футболистите тренираха и се готвиха нормално, като изключим проблемите, които имахме с Вандер. Общо взето мисля, че всички играчи имат шанс да вземат участие в срещата с Литекс“.

“Основен приоритет за мен в следващите три срещи е отборът да запази нивото си, което има досега. Ако може и да го подобри ще е още по-добре. Във всеки мач нашият отбор трябва да излезе с нагласа и с убеждението, че трябва да спечелим мачовете. Трудно можеш във футбола да кажеш днес ще спечеля, утре ще загубя. Няма мач, в който да не сме играли на 100%. Няма да се различава нищо“, сподели Стоилов.

“Литекс имат добре изградени връзки в този отбор - вече играят заедно може би повече от година, година и половина, което е изключителен плюс за тях. Играят добър футбол, според мен - айде да не квалифицираме най-добър или по-добър - но играят един много добър футбол.

Христо Стоичков е успял да им даде нужното самочувствие, нужната увереност. И смятам, че това е отборът, който се справя най-добре в тази насока. За нас ще бъде предизвикателство да покажем добра игра, да се изправим срещу отбора на Литекс и да премерим сили в чисто игрови план. Литекс притежава едни интелигентни, качествени млади играчи“, допълни наставникът на “Ботев” (Пловдив).