Старши треньорът на “Ботев” (Пловдив) Станимир Стоилов направи нещо нетипично. Мъри се нахвърли върху съдия, като повод за гнева му беше контузията на национала Тодор Неделев. Талантът пострада в края на мача срещу Нефтохимик за Купата на България, спечелен от „канарчетата” с 6:0.

Стоилов даде пресконференция в навечерието на мача с Берое в неделя от деветия кръг на „А” група. "Очаква ни изключително тежък и труден мач в Стара Загора срещу състава на Берое. Нашият отбор трябва да бъде максимално мотивиран и концентриран, за да извлече максимума от срещата. Имаме доста проблеми с травми и те се усложняват заради травмата на (Тодор) Неделев. Той получи неприятен удар в срещата за Купата на България. Така четирима от атакуващите ни футболисти са със сериозни проблеми", заяви Мъри. -

Аз не приемам грубостите, макар да разбирам твърдата игра. Мачът с Нефтохимик бе в духа на феърплея, но не мога да разбера как може да се толерира груба игра и реферът да изнася лекция на фаулирания футболист, вместо да предупреди официално извършителя. Не приемам, че съдията не санкционира нарушението, а 20 секунди приказваше на Неделев, за да го видят хората колко добър арбитър е.”

Изказването на Стоилов беше по адрес на рефера Станислав Ставров, ръководил мача с Нефтохимик. “Винаги сме толерирали съдиите в нашия клуб, но и те трябва да уважават нас и нашите футболисти. Затова сега Неделев е с травма, като в понеделник ще знаем точно колко тежка е тя, но той все още чувства болки. Тогава ще бъдат направени по-обстойни изследвания, тъй като в момента има само предположения”, уточни треньорът на “Ботев”.

Неделев е под въпрос за двете световни квалификации на националния отбор срещу Армения и Чехия. Оптимистичните прогнози са, че националът ще бъде на линия още в сряда.