Българският национален отбор може да се сдобие с ново попълнение от тима на Станимир Стоилов – Гьозтепе.

„Мач Телеграф“ съобщава, че любимец на Мъри в турския тим е подал документи за българско гражданство, а самият треньор вече го е препоръчал за националния отбор. Става дума за вратаря Арда Йозчимен, на когото родителите са български изселници и притежават родни документи. Стражът е роден и израснал в Турция, но е заявил готовност да играе в страната на родителите си, ако получи повиквателна, разбира се.

Арда Йозчимен е висок 202 сантиметра и според Станимир Стоилов е от много висока класа – такава, каквато не притежава нито един от вратарите, които към днешна дата са част от държавния ни отбор.

 Арда Йозчимен е на 22-години, а от началото на сезона има два мача за Гьозтепе в местния елит. Той започна сезона при нулевото равенство с Анталияспор, а след това пази и в дербито с Фенербахче – 2:2. След това младият страж се контузи, а това предизвика спешен трансфер в Гьозтепе. Турският клуб взе под наем от английския елитен Саутхамптън поляка Матеуш Лис, който игра в следващите два мача на тима заради травмата на гиганта. Иначе Арда Йозчимен има 28 мача за Гьозтепе до момента.

Младият вратар е играл в 29 двубоя за различните юношески формации на националния отбор на Турция. Това няма да му попречи да облече екипа на първия тим на България.

Нашите завършиха 0:0 на унгарска земя срещу Беларус първия си мач от Лигата на нациите. В неделя те приемат в Пловдив Северна Ирландия, победил с 2:0 Люксембург.