Старши треньорът на "Ботев" (Пловдив) Станимир Стоилов се надява отборът му да не подцени тима на Нефтохимик, като двата отбора излизат един срещу друг в неделя. Двубоят от 25-ия кръг на "А" група ще се играе в Сливен на стадион "Хаджи Димитър".

"Имахме дълга седмица за работа. Най-важното е, че всички са здрави и готови за участие. Очаквам да стане сериозен двубой. Нашия отбор през миналата година имаше проблеми с отбори от втората седмица. Ако трябва да ме честни загубихме много точки. Сега можехме да сме много по-спокойни за място в зоната на Лига Европа, а може би щяхме да сме и в борбата за първото място.

Сега искам да заостря вниманието на футболистите към това да няма подценяване. Неучастие в мача може да доведе до негативен резултат. Искам футболистите да оценят важността на мача и на трите точки. За отбора на Нефтохимик фигурата на Златко Янков ще донесе приповдигнато настроение. След двете си загуби ще търсят по-добро представяне", коментира Мъри.

"Имаме някакви идеи за промени и нови неща, но ще видим днес и утре. Основните ми притеснения са от липсва на концентрация, амбиция. Нефтохимик си има стойности и традиции в българския футбол. Очаквам сериозно отношение към мача."

Мъри сподели, че Доре се завръща в състава на "канарчетата", както и че нападателят е взел 10-годишна френска резиденция, което било стъпка към получаване на френско гражданство.

Старши треньорът на "Ботев" (Пд) потвърди, че се водят преговори с някои играчи, чиито договори изтичат през лятото. По този повод Стоилов заяви: "Всички трябва да си заслужат оставането с добра игра. Има време за подновяване на договори."

Накрая Мъри поздрави Лудогорец за класирането на 1/8-финалите в турнира Лига Европа: "Отново перфектна стъпка за българския футбол и за Лудогорец. Пълен стадион, хубав футбол - радващо е, че минават в следващия етап. Ние можем само да им пожелаем късмет, защото рядко се вижда български отбор да стига до тази фаза и да побеждава италиански отбор. Това може да върне интереса и към българския футбол, както на феновете, така и на спонсорите. Всички трябва да се стремим да играем по-добре и да се подобряваме. Трябва да имаме Лудогорец за пример."

"Лудогорец изстрада този успех. През последните две години те преминаха през доста катаклизми и сега съдбата им го върна. Надявам се "Ботев" да е следващият отбор. Първото ни частие не бе перфектно, но след шест мача без загуба мисля, че е доста добро. Догодина трябва да извоюваме място в Европа и да се представим по-добре от тази. А, след като бъде готов и новият стадион, "Ботев" задължително трябва да влиза в евротурнирите и да задоволи очакванията на собственика. С новия стадион ще бъде много по-удобно и за феновете да ни подкрепят, и за самите футболисти", завърши Стоилов.