Станимир Стоилов коментира актуалните събития в последните дни. Треньорът напусна "Ботев" (Пловдив). Той признава, че се е бил разбрал с Георги Иванов, но Тодор Батков не го е искал на "Герена".

Стоилов коментира и защо изрече думите преди време, че докато Тодор Батков е в "Левски", няма да се върне: "Първо исках да кажа, защо той не ме иска, но не довърших изречениео, за да не предизвиквам напрежение. Истината е, че от 6-7 години с него имаме финансови отношения, които не са оправени. Аз съм единственият, на когото Батков не е платил дълговете си. На 23 май усетих любовта на хората и желанието им за обединение. Така че не може един човек да ме спре за "Левски". Радвам се, че доста от големите фигури в историята на клуба се обединяват. Всякакви дребни страсти трябва да се загърбят. Ситуацията на Герена е сложна и може да се реши със сериозни хора и специалисти. От страна на Гонзо имаше желание да се завърна на "Герена". Аз обаче имах договор с "Ботев" Пловдив, който не можех да спра. Аз също бих работил с удоволствие в "Левски". Всичко друго са интерпретации, но като цяло съм сигурен, че Батков не ме искаше.

На въпрос, имахте ли уговорка с Гонзо да поемете "Левски", Стоилов отговаря в интервю за "Меридиан Мач": "Да, имахме. Щях да поема "Левски", ако си бях прекратил нещата с "Ботев".

На въпрос "вече няколко пъти сте пред завръщане на Герена, но това не става. Някои ще кажат - той не иска да води "Левски": "На "Герена" са минали 13 години от живота ми. Дори ми е тежко и жалко да отговарям на този въпрос. Когато съм преговарял с "Левски" за завръщане, винаги имаше едно голямо "НО". Искам като работя да знам, че мога да гледам феновете в очите. Нямам право да подвеждам такава голяма любов.

Вижте какво се случва в последните години. Когато се стигне до провал на "Герена", всеки търси проблемите другаде, но не и в себе си - това не ми се разреши, не ми намериха точните футболисти. Второ - аз не участвам в приятелски кръгове, компромиси не правя.

На въпрос, познавайки добре Тодор Батков, смятате ли, че ще удържи на думата и няма да се меси на Гонзо: "Иска ми се да е така. Искам да вярвам, че Батков няма да се меси на Гонзо. Той не може да се меси, когато хората остреща си знаят правата линия и я следват, както мислят. Не да се съобразяват с някого, който и да е той.

Какъв е шансът "Левски" отново да бъде воден от тандема Сираков - Стоилов: "Предполагам рано или късно ще се върна в "Левски". Надявам се, че тогава ще повторим поне частично успехите отпреди. През последните години коефициентът на клуба в Европа се срина тотално. Не завиждам на този, който ще трябва да опитва да докара "Левски" до групите.