Станимир Стоилов коментира дебюта на Ивайло Петев начело на националния отбор по футбол. Както е известно, нашите, в доста странна формация, завършиха 0:0 с Румъния в контрола, играна в Турция.

„Бях приятно изненадан от поведението на футболистите. Гордеех се, че това е нашият национален отбор. Играха много добър футбол, някои от футболистите надскочиха очакванията на мнозина. Ние, като фенове, бяхме приятно изненадани. България владееше инициативата през 90% от мача, който трябваше да завърши с разлика в наша полза. Реално в момента е да изградим отбор, който да има шансове да спечели някои от големите мачове, заяви Мъри в ефира на Ринг.тв. - Аз мислех, че Любослав Пенев трябва да бъде оставен до края на този квалификационен цикъл. Във футбола обаче решенията ги взимат ръководителите. Така са видяли нещата, така са постъпили.

Всяко зло за добро, но по никакъв начин не ми хареса раздялата на Любо с националния отбор. Трябва да има повече уважение между нас, футболните хора, а ръководителите трябва по-малко да критикуват футболистите след мачовете. Не одобрявам и начина, по който Любо се изрази след раздялата. Аз винаги съм имал добри условия, докато бях начело на националния отбор. Условията и свободата отстрана на БФС са налице. Видяхте, че аз се опитах да класирам отбора и като не успях, сам си тръгнах.”

Стоилов говори и за актулното състояние на нашия футбол. „Проблемите в нашия футбол не са в националния отбор, а в клубовете, в базите, в школите, в държавата. Собствениците трябва да инвестират повече в развитие на български таланти. Ние сменихме 50 треньора, едва ли само в тях е проблемът. Материал има, но той е като от счупени клонки”, изрази се образно Мъри.