"Ботев" (Пловдив) се класира на финал за Купата на България, след като отстрани на полуфиналите Локомотив София. "Канарчетата" победиха в първия мач с 3:1, спечелиха и днес с 1:0 в София. Финалът е на 17 май в Бургас, а "Ботев" чака победителя от двойката Локомотив Пловдив - Лудогорец (0:2 в първия мач).

"Естествено, че съм доволен. С трети български отбор, с който ще работя, ще играя финал. Задачата ни беше да стигнем до финал, изпълнихме я по блестящ начин. Нормално е да има напрежение, играчите да са притеснени. Има още доста време за Лига Европа. Ние имаме възможност, ако спечелим Купата, да се класираме директно за Лига Европа. За нас е важно да успеем да задържим футболистите концентрирани. Ще дадем шанс на всички футболисти, които са в отбора да изиграят няколко мача, за да изберем най-добрата единадесеторка за финала. Имаме футболисти, които висят с картони. Други ще получат повече шанс за изява, за да видим в какво състояние са“, коментира Станимир Стоилов.

„Винаги трябва да има напрежение. Играчите трябва да са под напрежение, за да изиграят финала така, както трябва. Мисля, че с победите, които постигнахме, вече сме част от историята. Тези играчи имат тежката задача да пишат новата история на Ботев. Основната цел още не е изпълнена, сега сме стигнали само до финал. Аз не обичам спокойствието, то води до отпускане. До края на първенството остават 4-5 мача , в които трябва да направим ротации, за да запазим застрашените с картони, за да дадем на някои повече шансове за игра“, каза още треньорът.

„Исках да отидем на финал. Не вярвам да е имало футболист, който да не се влага. Днес най-голямата цел беше да стигнем до финала. Утре ще мислим само за първенството. В Бургас теренът е добър, така че никой не може да има забележки по тях. Там изиграхме паметни мачове в Лига Европа, затова се надявам, че ще успеем да запазим същата емоция", завърши Станимир Стоилов./БЛИЦ

КУПА НА БЪЛГАРИЯ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ