Селекционерът на националния ни отбор Станимир Стоилов даде пресконференция преди контролата с Полша на 3 март. Мъри говори на “Царско село”, където днес бе първата тренировка на “лъвовете”.

“На този етап няма промени в състава, всички играчи са тук, нямаме информация за контузени и болни. Да не забравяме, че и тази вечер има футболисти, които ще играят. Основното нещо, което трябва да свършим до септември, когато започват мачовете на истината и ще се търсят резултати, е да подобрим играта ни като отбор и действия на терена. Ще направим някои експерименти с по-млади играчи, които ще заменят по-опитните. Ще търсим решения в защитата. Ако ни се отдаде да печелим в контролите, ще го направим, но най-важното в този период е отборът да подобрява нивото и качеството на играта”, каза Мъри.

“Централните защитници, които в момента са млади и започват да играят, трябва да повишат нивото си, ако искат да отговарят на желанието на българския национален отбор да се класира на световно или европейско първенство. Ако не успеят до лятото да ни убедят във възможностите си, ще прибегнем до по-опитните играчи. Честитя трансферите на двамата Ивановци, надявам се руското първенство да им донесе повишение на класата”, допълни селекционерът.

“Домовчийски и Рангелов имат моето доверие. Митко се възстановява от контузия, а Валери дори не попада в групата напоследък, което не е добре. Надявам се те да играят по-често, за да разчитам на тях. Не виждам някаква причина да се отказвам от тях, но трябва да направят”, заяви още Стоилов.

“Вече търсим съперници за лятото и най-вече за 11 август. За тогава предпочитаме някой скандинавски, английски отбор или нещо от типа на Полша, който играе изключително дисциплинирано. По-точно северния футбол на Уелс, на Англия. Повече яснота по тези въпроси ще имаме след 15 март, когато постигнем някакво съгласие за програмата в квалификациите. Важно е също през май да намерим съперник за контрола, дори да не е с противник, който искаме, но да видим някои от играчите”, завърши селекционерът./БЛИЦ