Нападателят на Манчестър Сити Валери Божинов се завръща в националния отбор, научи БЛИЦ. Възстановеният от тежка контузия таран на “гражданите” ще бъде на разположение на националния селекционер Станимир Стоилов за световните квалификации срещу Ейре в Дъблин на 28 март и срещу Кипър в София на 1 април.

Както е известно, именно срещу “детелините” Божинов вкара първия си гол за националния отбор, като това стана на 18 август 2004 г. при дебюта на Христо Стоичков като селекционер. Срещата в Дъблин завърши 1:1.
 
Божинов от няколко седмици вече тренира наравно със съотборниците си в Сити и дори взима участие в мачовете, като вчера записа десет минути като резерва при загубата от Челси с 0:1. Въпреки поражението медиите на Острова хвалят Божинов и му дават една от най-високите оценки от състава на Манчестър Сити.
 
За квалификацията с Ейре почти сигурно ще изгори нападателят на Енерги (Котбус) Димитър Рангелов, а под въпрос е и повиквателната на Валери Домовчийски от лидера в Бундеслигата Херта (Берлин)./БЛИЦ