Нападателят на ЦСКА Дормушали Саидходжа ще е новото име в списъка на Станимир Стоилов за световната квалификация с Ейре, научи БЛИЦ. Както е известно, на 6 юни "трикольорите" приемат Роби Кийн и компания на стадион "Васил Левски" в решителен мач за класирането ни на световното първенство в ЮАР.

"Много вкарва това момче. Ще го викна за Ейре, ако продължи да бележи за ЦСКА", казал Станимир Стоилов, който явно е впечатлен от изявите напоследък на Саидгоджа с екипа на "армейците".

Известният като Муши нападател вече има 13 гола в сметката си през този сезон и е едноличен лидер в голмайсторската листа. С 10 попадения е Мартин Камбуров, който е недолюбван от Мъри и едва ли ще получи повиквателна за "А" тима. За сметка на Муши вън от националния се очаква да остане Димитър Рангелов. Нападателят на израелския Ашдод Димитър Макриев също може да не бъде повикан за домакинството на Ейре, в което Станимир Стоилов се надява да разчита на Димитър Бербатов.

На Дормушали Саидходжа не му е непознато да играе с националната фланелка. Както е известно, той бе неизменна част от младежкия национален отбор, когато селекционер бе Александър Станков. /БЛИЦ