Новият треньор на “Ботев” (Пловдив) Станимир Стоилов даде първата си пресконференция начело на “канарчетата”. Той говори за новите попълнения, възможните трансфери и детско-юношеската школа.

"Всеки момент очакваме да подпишем със Спрокел. Ако мине прегледите и резултатите са добри, няма проблеми. Можем да го броим за сигурно ново попълнение. Аз нямам общо с неговото привличане, всичко е спекулации. Аз го взех в Анортозис от Холандия, където бе капитан на Витес. Не искам да коментирам причините защо не е играл в ЦСКА. Изобщо не се притеснявам за качествата му, защото знам какво може. Щом е играл толкова години във водещ отбор в Холандия, значи има качества. С него са ми най-малките проблеми", коментира Стоилов.

Той призна и че в момента се водят преговори с вратаря Владо Стоянов.

"Имаме разговори с Владо Стоянов и той ще прецени дали сега или лятото ще премине в “Ботев”. Но ние го искаме - все пак е млад български вратар. Мислим и за бъдещето. Ще има още един нов играч, а името му ще разберете на 7-ми януари. Очакваме да има още няколко футболисти на първия лагер, но от тях нито един няма да е българин. До края на седмицата може да вземем и един българин. Ще видим какво ще стане. Преди да привлечем някого, няма да има освободени. След първия лагер можем да мислим за това. В момента нямаме и 20 играчи и мислим основно за подсилване", продължи Стоилов.

Той отрече в момента да се водят разговори за продажбата на големия талант на “Ботев” Тодор Неделев.

"Ако има добра оферта, бихме се разделили с всеки футболист. Знам за интерес към един наш играч. Става въпрос за левия ни бразилски защитник Артур Енрике, но не мога да кажа повече”, допълни Мъри.

"До две години искаме 30-40% от първия отбор на “Ботев” да бъде от юноши. Направи се хубава база и ще работим по това. Още сега на лагера ще вземем 2-3-ма юноши. Школата тепърва трябва да започне и след няколко години ще произвежда добри футболисти. Но трябва сериозна работа за това. Имаме идея да дадем шанс и на един-двама от младите играчи, които до сега бяха преотстъпени”, завърши Стоилов.