Наставникът на "Ботев" (Пловдив) Станимир Стоилов, който обяви след победата с 2:1 над градския съперник Локомотив, че в сряда ще обяви бъдещето си, е взел решение да се махне от клуба. Мъри дори вече обявил пред колегите си в отбора, че смята да напусне, тъй като не можел да продължава да работи в тази тежка обстановка.

Феновете на "Ботев" са много претенциозни и не е тайна, че мнозина от тях го недолюбват. Днес отново имаше викове "Оставка!", а ако "канарчетата" бяха загубили от Локо (Пд), Мъри вече щеше да бъде аут. Той обаче още вчера съобщил, че ще обяви за раздялата си с клуба в сряда. Тогава "жълто-черните" приемат "Левски" в реванша за Купата на България, след като паднаха с 1:3 на "Герена" в първата среща. За поста на Мъри вече се точат доста специалисти и Цветан Василев и компания бързо ще намерят негов заместник.

Стоилов пое "Ботев" в края на 2012 година. Тогава подписа договор с клуба за срок от 2,5 години, който влезе в сила от 1 януари 2013 година. Тепърва ще се решава как да бъде разтрогнат контракта му.

БЛИЦ разбра, че най-вероятно спорно-техническият директор на "Ботев" (Пловдив) Александър Александров се очаква да последва Стоилов.

КУПА НА БЪЛГАРИЯ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ