ИГРАЙТЕ БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Треньорът на "Ботев" (Пловдив) Станимир Стоилов сподели на пресконференцията си преди гостуването на Черноморец, че селекцията при "жълто-черните" е отворен процес. Мъри определи бургазлии като един от най-добре организираните отбори у нас, но се надява тъкмо срещу тях "канарчетата" да се върнат на победния път, след като в миналия кръг паднаха сензационно у дома с 1:2 от Любимец.

„Изключително трудна и тежка седмица за нас, може би най-разочароващата, откакто работим заедно. Получихме неприятен резултат в предния кръг. Имахме възможност да анализираме и коментираме мача с Любимец. Не е приятно, когато си отправил 27 удара, да загубиш мач, но както казах веднага след двубоя, може би имаше и психологически, и емоционален, и всякакъв срив в нашия отбор“, каза Стоилов.

„Като игра срещу Любимец няма от какво да сме недоволни. Има две неща от този мач, върху които трябва да работим - направихме две фатални грешки в защита, които ще изчистим, и пропуснахме твърде много положения. Иначе като поведение владеехме инициативата, дано повече такива мачове не ни се случват. Предстои ни тежък мач срещу Черноморец, който е един от най-дисциплинираните отбори у нас, с доста интересни изпълнители в средата на терена, както и в атака. Според мен е нереално, че те загубиха последните си два мача. По мое мнение трябваше да са с 9 точки до момента. Нашият отбор трябва да намери себе си и по най-бързия начин да излезе от състоянието, в което изпадна след загубата от Любимец“, коментира Мъри.

"Нямаме интерес към изгонените четирима футболисти от Левски. Там има един играч - Кристовао Рамос, за когото смятам, че е много добър. Отличен футболист е, но ние разполагаме с достатъчно класни изпълнители на тези позиции", каза още Стоилов, който в Анортозис беше треньор на гологлавия португалец.

"Ако се разделим с някои играчи, тогава евентуално може да мислим за подкрепление", добави наставникът на "Ботев" (Пловдив).

"Имаше огромно разочарование у футболистите след отпадането от Щутгарт. Те видяха колко малко не им достигна да запишем един голям успех. Това се отрази на настоението им. След това дойде и поражението от Любимец, което се дължи на многото ни пропуски в атака и двете фатални грешки в защита. Ще кажа отново, че не обвинявам играчите. В такива случаи отговорността поемаме ние треньорите, а футболистите трябва да са спокойни и да мислят за следващото си представяне. Радващото е, че около отбора продължава да цари положителна атмосфера. Важно е тя да се запази, защото така се работи доста по-лесно", добави Стоилов.

Мъри бе запитан и за представянето на Тодор Неделев, Йордан Христов и Мариян Огнянов, които взеха участие в приятелския мач на националния отбор срещу Македония (0:2).

"Имам мнение по въпроса, но няма да го обявя публично, тъй като Любо Пенев е човекът, който има право да дава оценки за играта и представянето на България. Ще кажа само, че за "Ботев" е радващ фактът, че млад футболист като Тодор Неделев записа своя дебют за мъжкия национален отбор. Това е добър атестат както за неговата работа, така и за работата в клуба", каза Стоилов.

"Имаме достатъчно играчи, ако трябва да съм точен само на позицията на десния защитник се налага да преквалифицираме момчета, които играят на други постове. Навсякъде другаде имаме добра конкуренция. Тези играчи направиха фантастичен месец, с изключение на последния мач, който трябва да забравим по най-бързия начин. Да не забравяме също така, че очакваме завръщането на двама основни футболисти от миналия сезон – Иван Цветков и Вандер. Липсата на двамата може би също си пролича в серията от мачове от началото на сезона. Все пак те, заедно с Неделев, бяха основните ни играчи в атака", добави Мъри.

ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ