Бившият полузащитник на Черноморец, Славия и Спартак (Варна) Ангел Стойков ще бъде играещ помощник-треньор на Несебър през втората част от първенството в Източната "Б" група. Известният с прякора Мумията халф до момента беше само футболист на "делфините", но след паузата влиза в щаба на новия старши треньор Димитър Стойчев.

Бившият наставник Стоян Филипов също влиза в щаба на Стойчев, а Веселин Шулев ще бъде треньор на вратарите. Руси Гочев остава на поста изпълнителен директор на ПФК Несебър.
Стойчев се срещна днес преди обяд с отбора и ръководството на Несебър, но договорът му като старши треньор ще бъде подписан след Нова година. Бившият наставник на Сливен, Спартак (Варна) и Нефтохимик обяви 10 януари за начало на зимната подготовка, а също така фиксира и първия лагер. Той ще бъде от 17 до 28 януари, най-вероятно в района на Бургас.

"Днес се срещнах с 18 футболисти, а до скоро са били 32-а души с договори. Вероятно голяма част от тези 32-а ще разтрогнат договорите си, но ние трябва да вземем опитни хора, които да ни помогнат в борбата за оцеляване в "Б" група. Говорих с всички, че трябва да мислят от днес нататък само за запазването на мястото на клуба в професионалния футбол", обобщи Стойчев.

Той допълни, че са набелязани 10 футболисти за привличане, но колко от тях ще дойдат край морето, все още не е ясно. Осем или девет контролни срещи ще изиграят "делфините" през зимната пауза, някои от тях вече са осигурени. Първата е на 25 януари със Созопол, а три дни по-късно е насрочен мач с Черно море (Варна). През февруари са двубоите с Нефтохимик - на 2-и, с Поморие - на 6-и, и с Берое - на 10-и. За 16 февруари се водят преговори със Сливен за нова контролна среща.

"Отборът е на последно място и ще бъде много трудно, за да се спасим от изпадане. Но аз съм оптимист и мисля, че ще успеем. Несебър трябва да защити мястото си в професионалния футбол, защото е доказана марка. От хората, с които говорих днес, видях, че всички са амбицирани с тази цел", завърши Димитър Стойчев. /БЛИЦ