Нападателят Дормушали Саидходжа потвърди пред БЛИЦ, че до края на сезона ще играе в Литекс. Ние първи ви информирахме, че ЦСКА праща Муши под наем в Ловеч до края на сезона.

"Преминаването ми в Литекс ще бъде финализирано тази вечер. Бях си в Асеновград и почивах, когато ми се обадиха да тръгвам по спешност за София, за да подпиша. Разговарях и с господин Ангел Червенков. От Ловеч ми предложиха отлични условия, нямаше как да откажа. Разбрахме се бързо. Пропуснах първите кръгове в "А" група, но не мисля, че съм загубил форма, тъй като не спирам да тренирам. Чувствам се подготвен и горя от желание да започна да играя за Литекс", заяви пред БЛИЦ Муши.

Бившето "канарче" ще играе в Литекс до края на сезона, след което "оранжевите" ще могат да откупят правата му от ЦСКА. Саидходжа има договор с "армейците" за още три години, но едва ли ще се завърне при "червените", след като не е желан от треньора Любослав Пенев.

"Муши започва тренировки от вторник под ръководството на наследника на Станимир Стоилов - Ангел Червенков. Саидходжа, който е играл за Ботев (Пд), датския Рандерс и ЦСКА, ще дебютира за Литекс в контрола по време на паузата в първенството", информираха от пресслужбата на "оранжевите".

"Надяваме се Дормушали Саидходжа да повиши конкуренцията в нападение и да отбележи много голове", коментираха от ръководството на Литекс.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ