Бившият нападател на Локомотив (София) Дормушали Саидходжа нападна Николай Гигов, обвинявайки го, че се крие като мишка от него и продължава да не му се издължава. Муши сподели пред БЛИЦ, че още чака 20 000 евро от времето, когато играеше за "железничарите".
 
В момента 25-годишният Саидходжа е лидер на АЕП (Пафос) и с 11-те си гола в кипърската втора дивизия помогна на тима си да се класира за елита. Муши игра в "Надежда" през пролетта на миналата година, а дължимата му сума се равнява на две заплати и бонус от 10 000 евро за класирането на Локо (Сф) в Лига Европа. Бившата звезда на "Ботев" (Пд) информира, че е предприел мерки и не смята да се дава на Гигов.
 
"Преди две седмици изпратих писмо до УЕФА. Крайно време е и държавата ни да се намеси, защото не може да продължават така нещата. Как може от Локо (Сф) дори да не са платили и осигуровките ми за периода, в който играх при тях", учуден е Саидходжа, който е изпратил необходимите документи и до Лицензионната комисия на БФС.
 
"Да не забравяме обаче, че г-н Гигов е член на Изпълкома. С интерес чакам какво ще се случи. Уж е голям оръжеен бос, а се крие като мишка и не си вдига телефона. Вярно, че ние футболистите сме под нивото му, но това ли заслужаваме? Има срок до края на месеца да ми се издължи. 20 000 евро не е малка сума. Аз съм си ги заработил тези пари. Половината съм готов да даря на сираци", каза още Муши пред БЛИЦ.
 
Нападателят коментира още, че бъдещето му не е ясно. Договорът му с АЕП (Пафос) изтича на 31 май, а ръководството на клуба вече му е предложило нов 2-годишен контракт с двойно по-високи лични условия. В същото време обаче интерес към него проявяват елитните Анортозис и Еносис (Паралимни), които се надяват да го привлекат като свободен агент през лятото.