Бившият футболист на "Ботев" (Пловдив), ЦСКА, Литекс и редица други клубове - Дормушали Саидходжа, се забърка в нов скандал. Нападателят отново се озова в ареста, след като името му попадна сред поредната порция заподозрени в източване на банкомати. Муши избра да разкаже за случилото се първо пред "ШОУ".

- Муши, какво се случва с теб? Защо отново се озова в ареста?
- Всичко това ми дойде като гръм от ясно небе. Още не мога да осъзная какво се случва. Не спирам да мисля и да се опитвам да подредя нещата в главата си. Не съм бил в Турция от 4 месеца, а ми хвърлиха тази вина и ме изкараха престъпник. Бях повикан в полицията в Асеновград.

- Разпитът кога беше?
- На 18 декември. Получих призовка и изобщо не предполагах за какво може да ме викат. Веднага се явих доброволно. Питах полицаите какво става, казаха ми, че трябва да направят справка.

- Сам ли се яви или с теб имаше и други заподозрени в източване на банкомати в Турция?
- Бях сам. Отидох в полицията с колата, веднага ми я взеха. И мобилните ми телефони прибраха. Правиха обиск на автомобила ми, но нищо не намериха. Не знам какво търсиха.

- Ходиха ли да проверят в къщата ти?
- Не, домът ми не беше обискиран. Но и да бяха отишли, нищо нямаше да намерят.

000_mu6i.jpg

- Какво търсиха полицаите?
- Не знам, никакво обяснение не ми дадоха. Разпитваха ме, но и на тях им казах, че от 4 месеца не съм стъпвал в Турция. Не ми казаха кой ме е натопил, но ме държаха около 8 часа в ареста.

- А защо беше в Турция преди 4 месеца?
- Ходих, за да преговарям с Денизлиспор. Отборът е във втора дивизия в момента, а помощник-треньор там е Сердар Даят, който ми беше наставник в Етър. Проведох разговори с ръководството на клуба и ми казаха, че след 20 януари ще ми се обадят. Има шанс да заиграя там.

- Къде беше отседнал в Турция и тегли ли пари от банкомати?
- Гостувах на Сердар в Бурса. С колата ми ходихме до Денизли за преговорите с ръководството на клуба. Как да тегля пари от банкомат, като аз дори нямам и една карта към която и да е банка.

- Нямаш дебитна карта ли?
- Да, наистина нямам, колкото и да не ви се вярва. Никога не ми се е налагало да тегля пари от банкомати. Винаги имам много пари в джоба. Все пак семейството ми има бизнес. Постоянно помагам. Сега често работя в бензиностанцията ни в Асеновград, тъй като нямам отбор. Ритам с приятели и футболисти на малки вратички. Понякога и в Пловдив ходя да играя. Много скоро обаче ще се завърна във футбола и ще покажа на какво съм способен. Зажаднял съм за изяви в професионалния футбол. Искам да изчистя името си, след като сега разни клеветници го нацапаха.

- Откъде идва атаката срещу теб?
- Не знам на кого толкова лошо съм направил, че така ми петнят името. Винаги съм помагал на всеки с каквото мога, но явно хората не разбират от услуги. Асеновград е малък град, има много завистници. Сигурно някой е говорил глупости и лъжи за мен, които са стигнали до полицията. Служителите на реда си вършат работата и е нормално да ме повикат за справка. Полицаите са се усъмнили и заради това са ме повикали.

- Много врагове ли имаш?
- Голяма е завистта при нас. Не защото сме сред най-богатите семейства в града, а защото някои ми завиждат, че съм си изградил име с годините. Но аз никога не се давам, винаги съм се борил за правдата и ще продължа да го правя.

- Готов си да мъстиш ли?
- На кого да мъстя? Аз дори не знам кой е пуснал тази лъжа за мен и ме е натопил пред полицията. Но вече разбрах колко злобни хора има. Народът е озлобен.

- Знаеш ли дали са разпитвани и други футболисти?
- Не съм чул. Само разбрах, че предишната вечер в Асеновград е имало полицейска акция. Има някакви съмнения, че група от града е замесена в източване на банкомати.

- Този случай има ли нещо общо с Момчил Врайков, който също беше задържан за източване на банкомати в чужбина?
- Нямам идея. Аз дори не познавам Врайков. Май ми е свирил само в един мач, и то при юношите преди години.

- Страхуваш ли се да не се озовеш пак зад решетките или вече си свикнал да попадаш в полицията?
- От нищо не се притеснявам, тъй като знам, че съм чист. В никакви нередни неща не съм замесен. Всичко е лъжа и нарочно ми петнят името.

- Престоят в затвора преди години служи ли ти като обеца на ухото и какво всъщност стана през 2006-а?
- Два месеца бях в затвора, най-кошмарните дни в живота ми. Но всеки обичащ близките си би сторил същото, което и аз тогава. Как няма да защитя баща си в подобен момент? Напълно логично бе да го сторя (б.р. - визира сбиването с полицай в дискотека в Асеновград, когато защитава баща си от атаката на служителя на реда). Наистина беше ужасно. Не пожелавам на никого да попада зад решетките, там не се издържа. Повечето край теб са единствено олигофрени. Дори и там ми идеше да пребия някого. Държаха се лошо, да не говорим, че повечето от затворниците гледат да прецакат другия.

- Футболът сигурно ти е липсвал?
- Разбира се. Не мога да живея без футбол. В затвора компенсирах с една топка за тенис, която съвсем случайно попадна при мен. Пак си беше нещо, защото я подритвах и по този начин се пренасях мисловно на тренировъчното игрище.

- Започна от "Ботев" (Пловдив), мина през ЦСКА, "Литекс", "Локомотив" (София) и доста други отбори. Съжаляваш ли, че не остави трайна следа в някой от тях, изключвайки родния си клуб?
- За нищо не съжалявам. Единствено съм обиден на някои хора, но явно така е трябвало да се случи.

- На кого си обиден?
- Не искам да споменавам имена, но определно с Николай Гигов не се разделихме добре. Сега водя дела срещу него. С "Локомотив" (София) се разделих, след като ми фалшифицираха подписа. Вече минаха експертизите и всичко се доказва. Адвокати движат нещата ми и се надявам скоро да си взема парите. Сумата не е малка - около 44 хиляди лева. Не му прави чест на Гигов, че така постъпи с мен. Търсих го, но той се криеше като мишка. Уважавам всеки, който постъпва правилно към мен. Нормално е човек, като те лъже и ти върти номера, и ти да спреш да го уважаваш. Обиден съм и на някои мениджъри. Никой не ми подаваше ръка в трудните моменти. Винаги сам съм се оправял.

- Защо все върху теб се стоварват толкова много проблеми?
- Явно съм достатъчно добър и допускам много хора близо до мен.

- Какво ти казаха от полицията, водят ли някакво разследване срещу теб?
- Нищо конкретно не ми казаха. Важното е, че случаят е приключен. Аз обаче продължавам да се опитвам да разбера откъде идва атаката срещу мен. Впоследствие разбрах кои други са били задържани. Не са ми точно приятели, но познавам някои от тях. Нищо чудно те да са сервирали някоя лъжа пред полицаите за мен и да пробват да си измият ръцете с името ми. Искам чрез "ШОУ" да предупредя враговете си, че няма да им позволя повече да петнят името ми. Сега не им се получи и занапред няма да успеят.
ПЛАМЕН ВАНЕВ

000_mu6i1.jpg