Охранители с вид на мутри са се държали грубо с футболистите и шефовете на ЦСКА на стадион “Тича”, пише в днешния си брой в. “Меридиан Мач”. Това станало на полувремето при гостуването на “червените” на Черно море, спечелено от “моряците” с 1:0.

“Да, знам за конфликта и напрежението на полувремето. За съжаление го разбрах постфактум. Играчи на ЦСКА наистина са били притеснявани от охранители или казано по друг начин, ако трябва да ги иронизирам, хора от селската якудза. Недопустимо е подобно поведение. Все пак сме в 2009 година”, твърди пред изданието шефът на стадион “Българска армия” Калоян Стоянов.
 
Сред играчите, които са усетили грубото отношение на охраната, е бил Дормушали Саидходжа. Треньорът на “червените” Любослав Пенев също е влязъл в конфликт с дебеловратите охранители, облечени с черни фланелки с къси ръкави. При прибирането на двата тима към съблекалнята Любо е имал разправия със съдийската бригада, след което е последвала словесна престрелка с охранителите. В нея се е включил и изпълнителният директор на ЦСКА Венцислав Живков.
 
До физически контакти не се е стигнало, но напрежението е било сериозно. През есенния полусезон по време на мача Черно море – Спартак (Варна) на “Тича” халфът на “соколите” Велимир Иванович бе обект на далеч по-голяма атака. Тогава той бе хванат за гушата./БЛИЦ