Холандският бранител Дъстли Мюлдер вече е решил да остане в “Левски”. В понеделник любимецът на “сините” фенове ще седне на заключителни преговори с клубните шефове за подписването на нов договор.

Настоящият контракт на Дъстли изтича през лятото. Иво Тонев и колегите му правят всичко възможно да задържат футболиста, но за момента удрят на камък. Пред свои близки холандецът е споделил, че няма намерение да си тръгва от “Герена.

Мюлдер иска увеличение на заплатата с 4000 евро месечно, както и клубът да поеме таксите за частното училище на децата му. За момента обаче "сините" не са склонни да приемат неговите искания. Преговорите между двете страни обаче ще продължат след Нова година. Надеждите са, че ще се намери компромис и бранителят ще подпише нов договор преди първата тренировка на тима на 9 февруари.

Мюлдер се превърна в един от най-стабилните играчи на “Левски” и един от най-стабилните десни бранители у нас изобщо. Той бе привлечен на "Герена" през 2010 година и веднага се наложи в състава, като част от отбора на Ясен Петров и Георги Иванов, който последен игра в групите на Лига Европа.