Ръководството на Локомотив (Сф) планира ремонтът на клубния стадион да започне още на 11 юли.
Това съобщи президентът Николай Гигов. Ден по-рано, на 10 юли, ще се проведе Общото събрание на спортните клубове Локомотив. На сбирката дългогодишният председател на дружеството Владимир Аврионов ще бъде сменен. Негови наследници ще станат Павел Ботев и Даме Стойков.
Двамата са бивши състезатели на Локомотив по джудо. Ботев и Стойков печелят медали на международната сцена, а сега се целят в ръководния пост. Както е известно, през пролетта държавата не затвори стадион “Локомотив” след намесата на Аврионов. Тогава той беше обвинен, че е отдавал под наем много от залите на съоръжението под наем, който е прибирал. Бъдещите шефове на спортните клубове се надяват министерството на спорта и държавата да отпуснат 900 хиляди лева за ремонт на стадион "Локомотив". Те се ползват с подкрепа от най-високо място и имат гаранции, че ще получат финансовата помощ.
“Преживяното миналата година не го пожелавам на никой, но това време вече е отминало. Вече гледам на миналото само като справка. С помощта на премиера Бойко Борисов процедурата около стадион "Локомотив" е задействана и в близките дни ще бъде подписан договор, който ще позволи да се започнат ремонти. Най-големи проблеми ни създават носещите въжета. Тяхната подмяна ще струва 320 000 лева. Надявам се още в началото на новото първенство да играем домакинските си мачове в “Надежда”, заяви Гигов пред БЛИЦ.
Частичен ремонт вече започна. Поставена е предпазна ограда около сектор “А”, започна освежаване на съблекалните и официалната ложа. Извършва се подмяна и на седалки.
“Чакаме с надежда датата 10 юли. Аз лично силно се надявам да ни бъде позволено да домакинстваме тук. Липсва сериозен проблем в “Надежда” да се играят мачове. Както виждате, нищо не попречи да проведем бенефиса в памет на Начко Михайлов. Сектор “А” е готов да приеме публика. Надявам се, в сектора зад дясната врата да ни бъде разрешено да настаняваме гостуващата агитка”, коментира изпълнителният директор на Локото Георги Марков.