Националният отбор на България по плажен футбол победи за втори път само в рамките на два дни изключително класния тим на Англия. Двата тима се срещнаха отново в неделя в полския град Краков, изигравайки демонстративна среща като част от прекрасния фестивал на плажните спортове. Той продължава през целия месец юни с участието на шест клубни полски отбора, а България и Англия бяха поканени от организаторите да изиграят две срещи.

След като вчера нашите биха с 4:3, сега надделяха с 5:4. Родните "лъвове" повеждаха на два пъти през първата третина с попадения на Филип Филипов, но островитяните успяваха да изравнят. През вторите 12 минути Павел Адамов с гол от центъра отново изведе тима ни напред, но звездата на англичаните Алън Кларк възстанови за трети път равенството. 

В последната част България реши всичко в своя полза с попадение на Иван Мартинов от дузпа и трети гол на Филип Филипов - 5:3. 7 секунди преди края "Трите лъва" намалиха, но времето и силите не им достигнаха за нещо повече. В днешната среща участие не взе Мартин Недков, който счупи ръката си по време на първия спаринг.

Мачът отново се изигра на уникално спортно съоръжение на централния площад в красивия полски град. След двубоя плажните ни "лъвове" получиха специална купа от домакините. 

Това е трета поредна победа на тима ни над Англия - нашите биха този съперник и във финалите на ЕВРОлигата в Сардиния през миналата година.
Именно за новото издание на най-силния турнир на Стария континент се подготвяха в Полша българите. Тази година те няма да участват в квалификациите за световното първенство, но отново ще търсят силно класиране в ЕВРОлигата, която стартира през юли в Назаре, Португалия.