„Да напълним стадион „Ивайло”!". С този призив излязоха от Етър и от Фенклуба към великотърновските любители на футбола и спорта преди решаващия мач за влизането на „виолетовите” в професионалния футбол. Етърци стигнаха до последната стъпка за крайното първо място в класирането. След 16 поредни победи, включително в дербито във Враца, тимът се нуждае от успех и в последния си мач от първенството срещу Ботев (Луковит). Срещата е в неделя, 29 май, от 18:00 часа на стадион „Ивайло“. Победата в нея е повече от задължителна и за нея е необходима подкрепата на публиката, която да бъде 12-ият играч на отбора. И да стане част от големия празник, който предстои в неделнята вечер.

500 виолетови балона ще излетят от трибуните на стадион „Ивайло” в началото на двубоя, съобщи пред Sport-vt.com председателят на Фенклуб Етър Венелин Русанов. Агитката готви впечатляваща хореография още със знамена, ленти, пироефекти… Феновете организираха и анкета за най-добър футболист на сезона, гласуването за която тече активно в социалните мрежи. Победителят в допитването ще бъде награден също преди последния мач с Ботев (Луковит).

В 17:30 ч. е началото на празника, като на пистата ще са отборите от детско-юношеската школа на Етър. Със специални купи от Зоналния съвет на БФС ще бъдат наградени тези тимове от школата, които са заели призови места в своите първенства.

Финалът на празненствата се очаква след последния съдийски сигнал, като Етър при очакваната от всички задължителна победа ще получи и купата за първото място и за влизането си в професионалния футбол. И ще може да отпразнува успеха заедно с феновете, децата от школата и цялата публика.