Нов македонски футболист е чакан в Локомотив (Пд). 24-годишният централен нападател на Брегалница (Щип) Лазар Илиев е бил препоръчан на “смърфовете” от Никола Спасов. Бившият треньор на Черно море (Варна) през есента беше начело на македонския тим е е отлично запознат с качествата на тарана.

Нападателят е бил наблюдаван от треньора на Локото Стефан Генов-Чечо, по време на шампионатния мач в елита на Македония срещу Търново. Лазе има български корени и няма да има проблеми да получи наш паспорт. Той обаче със сигурност първо ще изкара пробен период на “Лаута”. Илиев записа само един гол от 10 мача през есенния полусезон, но през миналия е вкарал 8 гола. Лазар е роден на 25 март 1987 г., а преди Щип е ритал и за Металург (Скопие).

В Локомотив (Пд) възнамеряват да приключат със селекцията до Йордановден. Спортният директор Христо Бонев и треньорът Генов са договорили вече трима футболисти. До 6 януари те ще прекратят взаимоотношенията си със сегашните си клубове, след което ще се присъединят към отбора от парк "Лаута".

Зума и Чечо искат да зарадват собственика Веселин Марешки с нови попълнения след завръщането на боса от ваканция в Австралия. Двама от набелязаните нападатели са от чужбина, а един е от "А" група. Освен това в плановете за зимната селекция влиза и опорен халф.

Сигурни за Локо вече са левият бек Атанас Атанасов от Етър и десният защитник Георги Мечечиев от Монтана. Отборът се събира за първа тренировка на 10 януари, след което заминава за лагер във Варна.