Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Лудогорец победи румънския Университатя Крайова с 4:1 в последната си контрола от летния си лагер в Австрия.

Успехът беше четвърти пореден за разградчани в проверките след 5:0 над Приморие, 1:0 над Слован Братислава и 2:0 над Санкт Гален.

Първата реална възможност за гол дойде в осмата минута пред вратата на Лудогорец. Сонко Сундберг не успя да пресече паса към нападателя на Университатя Иван, той напредна и стреля силно с левия крак, но неточно.

Лудогорец отговори с добра атака отдясно, при която Кайо Видал напредна много добре и нахлу в наказателното поле, но подаването му бе пресечено и топката излезе в корнер.

Българският шампион успя да поведе в резултата още при първата си по-опасна атака, която дойде след половин час игра. След груба грешка при изнасянето на топката от страна на бившия играч на Левски Гьоко Зайков, Педро Нареси отне в половината на Университатя, а веднага след това последва пас към Кайо Видал отляво, който бе оставен абсолютно сам. Атакуващият футболист на „орлите” напредна към наказателното поле и с удар по диагонала откри резултата.

Само седем минути по-късно Лудогорец удари а втори път, като този път в основата на попадението бе Ивайло Чочев, който изработи гола за Рик Джонатан. Чочев отне топката около централната линия и с отличен пас към левия фланг намери Рик, който се откъсна от отбраната на Университатя, излъга вратаря и на празна врата се разписа за 2:0.

На почивката старши треньорът на „орлите” Георги Дерменджиев направи три промени в състава си, като в игра се появиха Сон, Бърнард Текпетей и новото попълнение Едвин Куртулуш, които замениха Аслак Фон Витри, Тодор Неделев и Оливе Вердон.

Веднага след появата си в игра, ърнард Текпетей имаше възможност да обстрелва противниковата врата, но мерникът му изневери и той прати топката в аут. 

Следващият шанс в мача отново бе на сметката на разградчани. Руан Круз имаше възможност да стреля от границата на наказателното поле, отправяйки коварен удар под гредата. Стражът на Универститатя успя да избие в корнер.

След острото центриране на Бърнард Текпетей от ъгловия удар, никой не успя да играе с топката в наказателното поле и тя попадна в необезпокоявания от никого Сон. Бранителят стреля силно по диагонала и не сгреши – 3:0.

Малко след третия гол на Лудогорец, новото попълнение Едвин Куртулуш притесни щаба на разградчани. Той получи проблем в глезена и имаше нужда от лекарска помощ. В крайна сметка бранителят се завърна на терена накуцвайки.

Цифровото изражение на резултата набъбна още повече в 62-ата минута, когато Ивайло Чочев направи 4:0. След нова грешка в отбраната на Университатя, Руан Круз открадна и стреля технично, но топката срещна левия страничен стълб. След това коженото кълбо попадна на пътя на Чочев, който без никакви проблеми  на празна врата реализира.

Тимът от Крайова, все пак, успя да порази вратата на разградчани, като това се случи в 66-ата минута, когато Елвир Колич засече центриране от крилото и преодоля Хенрик Бонман 4:1.

Три минути след това вратарят на Лудогорец се намеси добре при удар на Гашпар. Последва натиск на Университатя Крайова, като в 80-ата минута Буше уцели греда с удар от дистанция. 

 

ЛУДОГОРЕЦ - УНИВЕРСИТАТЯ 4:1
1:0 Кайо Видал (30'), 2:0 Рик Джонатан (37'), 3:0 Сон (54'), 6:2 Ивайло Чочев ( (62'), 4:1 Елвир Колич (66')

 

Лудогорец (Bul)ЛУДОГОРЕЦ: 1 Серджио Падт, 26 Сонко Сундберг, 24 Оливие Вердон, 3 Антон Недялков, 16 Аслак Фон Витри, 30 Педро Нареси, 18 Ивайло Чочев, 8 Тодор Неделев, 99 Руан Круз, 7 Рик Джонатан, 77 Кайо Видал