Двама нови треньори подсилват треньорския щаб на Светослав Петров. Марчо Дафчев е новият помощник-треньор на Етър, а Петко Петков – треньор на вратарите, обявиха от клуба.

Марчо Дафчев е роден на 12 май 1978 г. в Пловдив, където кариерата му започва в Марица (Пловдив). Първият му клуб е Сокол 94. През 1998 г. преминава в Локомотив (София), с който в три периода има 236 мача и 55 гола в „А“ група, там и завършва кариерата си. Защитавал е още цветовете на ЦСКА, Патрайкос (Гърция), Ботев (Пловдив) и Нефтчи (Баку), където играе заедно със Светослав Петров.

Треньорската му кариера преминава през Евроколеж (Пловдив), националния отбор на България до 17 години (2017-2019), в школите на Ботев (Пловдив) и Локомотив (Пловдив), бил е старши треньор на Атлетик (Куклен), а от лятото на 2023 г. – и треньор в Черноморец (Бургас).

Петко Петков е роден е на 2 февруари 1971 г. в Габрово. Вратар, от 1987 до 1993 г. играе за Янтра в „А“ и „Б“ група. През 1993 преминава в ЦСКА, с който става шампион и носител на купата през 1996/97, определен за най-добър вратар във вътрешното ни първенство. После играе един сезон в Левски (Кюстендил) и три сезона в немския Бабелсберг.

След края на кариерата си става треньор на вратарите, има лиценз UEFA Goalkeeping А. Работил е във Видима-Раковски, Локомотив (Мездра), дълги години в ЦСКА и Ботев (Пд), като в пловдивския клуб е работил със Станимир Стоилов и Цанко Цветанов. Бил е още треньор на вратарите в юношеските формации до 19 и до 17 г. на националния отбор, на Славия, Анортозис (Кипър), а последните пет сезона – в родния Янтра (Габрово).

"Mарчо Дафчев и Петко Петков влизат в треньорския щаб на мястото на Калоян Чакъров и Марин Стефанов, като Марин Стефанов ще продължи работа в школата на „виолетовите“. Добре дошли на Марчо Дафчев и Петко Петков в „Етър“!