Уникален резултат беляза предпоследния кръг във Великотърновската областна група – Север. В мач от 12-ия кръг между отборите на Лато (Алеково) и Бъдеще (Бутово) паднаха цели 26 гола, информира sport-vt.com. Повечето от тях обаче бяха набутани във вратата на гостите от Бутово, които загубиха с 3:23. Такъв резултат не е фиксиран в нито един мач при мъжете, в която и да е група във Великотърновска област поне през последните 20 години…

Домакините от Алеково бяха еднакво настойчиви и през двете полувремена, като първата част завърши при резултат 13:1, а във втората нанизаха още 10 гола срещу два на гостите.

Нулевото реми се запази „чак“ до 5-ата минута, когато Анатоли Ангелов откри, а в следващите пет минути наниза още два гола и стигна до хеттрик. После дойде ред на Милен Арнаудов, който се разписа в 12-ата и 20-ата минути. Любопитното е, че гостите от Бъдеще не се отказаха да атакуват и в средата на полувремето Себайдин Асанов успя да намали на 5:1. Това съвсем амбицира домакините и те така се развихриха, че в последния четвърт час нанизаха 7 попадения, при това всичките от игрови ситуации. Пламен Петков направи резултата двуцифрен, като набута един след друг четири гола, а между тях веднъж успя да се разпише и Павлин Петров. В 41-ата минута и Милен Арнаудов стигна до хеттрик, а малко преди почивката и Детелин Ченешков вкара за 13:1.

И през втората част нищо на терена не се промени, а почти всяка домакинска атака носеше гол. Най-интересното беше, че гостите на няколко пъти сменяха вратаря си, за да си разпределят повече хора тежестта на получените голове. Отново Анатоли Ангелов сложи началото на новата серия в 52-ата минута, пак се разписа и Пламен Петков. Кирилов добави свои два гола към общия дял, същото направи и Детелин Ченешков.

Чест прави на гостите от Бъдеще (Бутово), които играха открито и спортсменски и не прибягнаха до прийомите на други отбори в такава ситуация да симулират няколко контузии и да прекратят участието си в мача. Нищо подобно – при 20:1 бутовчани се хвърлиха в атака и в 76-ата минута Стефан Цачев намали резултата на 20:2… Не че головете в мрежата им спряха да валят, сега дойде ред на Емил Методиев и нещата отидоха до 23:2. А най-куриозното е, че всички 25 гола до момента паднаха от игрови ситуации. Но дойде и последната минута, в която отново гостите се хвърлиха в атака и след нарушение в наказателното поле горнооряховският рефер Андрей Андреев отсъди дузпа за Бъдеще. От бялата точка Искрен Мирославов бе безупречен и „намали“ резултата до крайното 3:23.