Днес започва деветият турнир на детските градини в София, който се организира от ДЮФК Национал. Началният сигнал ще бъде даден в 16,30 часа за мачовете на отборите от Първа група между 36 ОДЗ, 99 ОДЗ, 160 ОДЗ и 97 ОДЗ.

В надпреварата ще участват отбори на детски градини от почти всички райони на града. Те ще бъдат разделени в няколко възрастови групи – от 4 до 7 години. И тази пролет целта е децата да се забавляват, играейки, а организаторите са предвидили много изненади за всички състезатели.

Турнирът се организира с подкрепата на Програма за изпълнение на Общинска стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта на Столична община и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София за европейска столица на културата – 2019 година.

Мачовете от турнира ще се играят на 20-21 и 27-28 април, 11-12 и 18-19 май и 1 юни 2013 г. Любезен домакин на всички срещи е многофункционалната спортна зала на НСА „Васил Левски” в столицата.

Вече десет години екипът на ДЮФК Национал работи за развитието на физическите качества, усъвършенстването на техническите способности и формиране на целесъобразен двигателен режим у подрастващите. Възпитаниците на клуба са сред най-добрите в своите възрастови групи - в школите на професионалните футболни клубове в столицата.