Над хиляда полицаи ще се опитат да създадат някакъв ред в центъра на Пловдив днес преди мача от десетия кръг в „А" група между „Ботев" и ЦСКА. На на­печения мач се очаква да присъстват 20 000 фенове, една четвърт от които при­върженици на „червените", пише "24 часа".

Запалянковците на ЦСКА организират шествие в Пловдив преди дербито. Тум­бата с хилядите ултраси ще тръгне около 13.30 часа от жп гарата в града и ще продължи до стадиона.

„Нека малко да се позабавляваме по пътя. Обръщаме се и към феновете, които ще пътуват с автомобили и други превоз­ни средства, да дойдат до жп гарата и всички да тръгнем заедно, да покажем на цял Пловдив кои са най-яките фенове в България", призовават от агитката. Сборното място за запалянковците, които тръгват от София с влак, е Централна га­ра, а часът 10.

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов включи в групата за официален мач този сезон Мишел Платини, който та­зи седмица най-после получи картотека. Извън нея остана Антон Карачанаков, който получи тежка контузия в коляното на дербито с „Левски" миналата седмица. Двубоят с „Ботев" ще пропусне и наказа­ният заради натрупани картони Иван Бандаловски.

Младенов ще може да разчита в сряда в мача за купата на България с Лудого­рец в Разград и на Себастиан Скиорили. Жълтата карта на аржентинеца пристигна и той ще бъде картекиран. Проблемът със Скиорили бе, че два клуба спореха за собствеността му. Аржентинецът, изве­стен с прякора Моркова, е собственост на гранда Ривър Плейт. В началото на тази година халфът преминава в бразилския Америка (Минейро), като по силата на договора последният му клуб може да придобие 50% от правата му.