Над 3000 гости се включиха във втория Ден на отворените врати на Черноморец (Бургас). Днешното издание подобри посещаемостта на първото от миналата година. Посетителите имаха възможността да надникнат навсякъде на стадиона - от ВИП-залите и командните центрове до съблекалните на футболистите. Деца по анцузи с празнично облечени майки, татковци, баби, дядовци и близки пристигнаха на “Лазур" много по-рано от 11 часа, когато бе обявено началото. Гостите се възползваха от възможността да се срещнат лично с изпълнителния директор Джан Пиеро Персикети, с мениджъра Красимир Балъков и помощниците му от спортно-техническия щаб, с любимите си футболисти и с талисмана Шарки. Неслучайно второто издание на Деня на отворените врати премина под наслов „Толкова близо до акулите".

На един от помощните терени децата отново имаха шанс до поритат топка под ръководството на треньорите от академията на Черноморец. В упражненията участваха и футболистите от представителния състав на „акулите". Проведоха се и мачове на миниигрището с изкуствено покритие.

Децата бяха зарадвани и с програма от песни и танци, подготвена от артисти. Имаше и много игри и конкурси с награди. Раздаваше ги Шарки. Мажоретките от спортен клуб „Ати" обраха овациите с атрактивните си изпълнения. В десерт на мероприятието се превърна раздаването на автографи от Балъков и футболистите в една от двете ВИП-зали./БЛИЦ